Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
25,00 zł
140,00 zł
210,00 zł
Diety "na raka" niestety nie ma - choć wszyscy bardzo byśmy sobie tego życzyli. Istnieje natomiast profilaktyka, która może znacznie zmniejszyć ryzyko zachorowania. O tym jest właśnie ta książka
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Autorka w swojej książce obala mity dietetyczne, wymienia najczęściej popełniane błędy żywieniowe i ujawnia prawdziwych sprawców zbędnych kalorii. Z książki dowiemy się między innymi, jakie są rodzaje cukrzycy i czym się ona różni od insulinooporności.
Dostępność: brak towaru
Boskie świętowanie to wyjątkowa opowieść o tym, jak bardzo w dzisiejszych czasach brakuje nam spotkania przy stole, rodzinnego doświadczenia tego, że wspólne jedzenie i gotowanie buduje i umacnia więzi. To także zaproszenie do niezwykłego bycia z Bogiem oraz do naśladowania ludzi Biblii, dla których posiłki w gronie najbliższych były wyrazem głębokiej przyjaźni i miłości.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Jakie warzywa spożywać w poszczególnych miesiącach roku?
Jak je przechowywać i przygotowywać, by wydobyć jak najwięcej z ich zdrowotnego potencjału?
Kiedy spożywanie niektórych roślin może osłabiać lub wzmacniać działanie przyjmowanych przez nas leków?
W jaki sposób wprowadzić je do swojej diety w celu poprawy samopoczucia oraz zapobiegania poważniejszym dolegliwościom w przyszłości?
Warzywa i owoce. Często traktujemy je jako niesmaczny dodatek do dań na widok którego wiele osób, a zwłaszcza dzieci, ma „alergię”. Jedzenie warzyw kojarzymy też zwykle z dietami odchudzającymi, a tymczasem ich dobroczynne działanie na cały organizm ma dużo większe „pole rażenia”. Substancje w nich zawarte odżywiają nasze ciało, wzmacniają odporność, zapobiegają i chronią w sposób naturalny przed wieloma chorobami, a nawet leczą.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Ten bogato ilustrowany atlas gromadzi i opisuje ponad sto roślin występujących na Bliskim Wschodzie. Czytelnik znajdzie tu nie tylko informacje o ich wyglądzie i pochodzeniu, ale także pozna ich szerokie zastosowanie.
Autorka – profesor Elżbieta Zenkteler – ukazuje rośliny jako dary, którymi Stwórca pobłogosławił człowieka: drzewa dające cień i cenny budulec, kwiaty oszałamiające zapachem, rośliny będące składnikiem wonnych olejków, lecznicze zioła, słodkie owoce, pożywne pokarmy. W atlasie pojawiają się też dary, z którymi należy obchodzić się ostrożnie i wiedzieć, jak z nich korzystać. Co więcej, autorka z pasją wyjaśnia, z jakimi gatunkami utożsamiano drzewo poznania, czym mogła być manna z nieba, co jedli Izraelici w czasie ucieczki z Egiptu, czym tak naprawdę żywił się Jan Chrzciciel na pustyni i jak cenny był olejek, którym Maria Magdalena namaściła stopy Jezusa.
Dostępność: brak towaru
Książka pobudza wyobraźnię ale przede wszystkim apetyt! Poznaj prawdziwy smak włoskiej kuchni!
Dostępność: brak towaru
Ta książka stanowi prawdziwą skarbnicę wiedzy kulinarnej przekazywanej z pokolenia na pokolenie.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Książka ta zawiera wiele sprawdzonych sposobów w leczeniu chorób i dolegliwości - wszystko w oparciu o naturalne składniki.
Dostępność: brak towaru
Jedne ciasta są zwyczajne, inne luksusowe, łatwe do wykonania lub wymagające wprawnej ręki. Wszystkie smakują wyśmienicie i zawsze się udają.
Dostępność: na wyczerpaniu
Autorka myślała, że nie ma rady na choroby jej dzieci. Wystarczyła jednak zmiana sposobu żywienia. Teraz sama piecze bułki orkiszowe i przyrządza domowy jogurt bez chemicznych dodatków. Małymi krokami wprowadziła rewolucyjne zmiany i nie martwi się już antybiotykami ani wizytami u lekarzy.
Odpowiadając na potrzeby czytelników proponuje praktyczną książkę złożoną z 80 nowych przepisów na dania bez polepszaczy i sztucznych barwników.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Współczesna medycyna coraz skuteczniej przedłuża życie. Czym się kierować przy rozwiązywaniu wynikających stąd dylematów? Jak do tych problemów należy podchodzić od strony etycznej i duchowej? Na co powinna zwracać uwagę rodzina chorego?
Autor podejmuje siedem prób rozwiązania problemu. W tym celu spotyka się z neurobiologiem, bioetykami o różnych zapatrywaniach, specjalistką od medycyny paliatywnej, duszpasterzem z hospicjum, a także z małżeństwem zmuszonym do podejmowania dramatycznych decyzji w trakcie terapii swojej córki.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Przepisy siostry Anastazji na ciasta z owocami otwierają nowe możliwości doświadczania i komponowania smaków, by to, co dobre, było jeszcze lepsze. Te eksperymenty zawsze są udane, o ile pozwolimy poprowadzić się Autorce. To Mistrzyni, która tworzy w kuchni cuda, a natchnienie czerpie z głębokiego życia duchowego. Owocowe wypieki siostry Anastazji będą zachwycać i wybornie smakować każdemu, kto włoży w ich tworzenie całe swoje serce oraz "przełoży konfiturami dobrych uczynków i wstawi w piec żarliwej miłości Boga i bliźniego".
Dostępność: brak towaru
Z kultową dietą warzywno-owocową dr Ewy Dąbrowskiej: odkryjesz życiodajną moc smacznych potraw, odbudujesz dobrą kondycję Twojego organizmu, poprawisz wygląd swojej skóry, zwalczysz uczucie zmęczenia i wiele innych!
Dostępność: brak towaru
Ta książka to jedyna na rynku pozycja zawierająca zbiór przepisów na prawidłowe i zdrowe wyjście z diety warzywno-owocowej! Znajdziesz w niej:
- informacje dotyczące kolejnych etapów wychodzenia z postu – pełny program w jednym miejscu,
- 115 doskonałych przepisów zgodnych z protokołem wyjścia z diety,
- listę produktów niezbędnych do przeprowadzenia każdego z etapów wychodzenia i wiele innych!
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Od wydania najbardziej znanej książki dr Ewy Dąbrowskiej minęło ćwierć wieku. Teraz Autorka diety warzywno-owocowej wraca z nową publikacją, bogatsza o doświadczenia tysięcy pacjentów. Po raz pierwszy tak obszernie przedstawia fenomen postu i mechanizmy samouzdrawiania.
Dostępność: brak towaru
Swój pierwszy w pełni samodzielny posiłek przygotowała dopiero, gdy miała 17 lat. To było dzień po śmierci mamy. Zrobiła ziemniaki z kwaśnym mlekiem. Pierwszy chleb spaliła, drugi wyszedł niedopieczony. Brakowało jej wprawy. Przez dwa lata pracowała w hutach szkła w Czechosłowacji. Pojawił się nawet kandydat na męża, ale wizja małżeństwa zupełnie jej nie pociągała. Wkrótce wstąpiła do Zgromadzenia Córek Bożej Miłości. Na pytanie matki przełożonej o to, co chciałaby robić w zakonie, odparła: „Gotować”. Z biegiem lat rozwinęła kulinarne skrzydła i kiedy w 1999 roku zaczęła pracę w kuchni jezuitów, ich życie zmieniło się nie do poznania. Życie wielu Polaków również.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin